ERKA Piły do mięsa
ul. Ujeścisko 18H
80-130 GDAŃSK

tel./fax (+48) 58 325 61 13
kom. (+48) 601 986 562
e-mail: biuro@erka-pily.pl
 
Trymery - noże krążkowe


Wejdź po więcej informacji






Po udanym starcie nowej Serii 2, trymery FREUND stały się poważną alternatywą w stosunku do monopolistów panujących na rynku. Racjonalne ceny i rozsądne koszty części zamiennych, w połączeniu z niemiecką myślą techniczną i jakością wyrobów z pewnością zapewnią trwałe powodzenie trymerom „Made in Germany”.

Właściwy nóż pierścieniowy do każdej pracy
Stosowane są w szerokim zakresie prac przy obróbce mięsa – od usuwania rdzenia, poprzez kontrolowane odtłuszczanie i proste odzyskiwanie mięsa z kości do zdejmowania filetów z udek kurczaków, jak również cięcia cienkich plastrów wędzonego łososia.
 
Napęd pneumatyczny lub elektryczny
Najnowszy model silnika elektrycznego TM-6001 pozwala na stworzenie stanowiska pracy w dowolnym miejscu.
Pneumatyczny silnik P2 jest najsilniejszym modelem na rynku silników napędowych przeznaczonych do ciężkiej pracy.
 
Wszystkie głowice trymerów można bez żadnych przeróbek stosować zarówno do napędu elektrycznego jak i pneumatycznego. W elektrycznym trymerze można również zamieniać uchwyt standardowy na typ START/STOP.
 
Dostępne średnice ostrza:
35 mm – zastosowanie:
- czyszczenie niewielkich kości,
- wycinanie żył z wątroby,
- wycinanie oczu trzody,
- filetowanie udek kurczaka,
- wycinanie żeberek z boczku,
- usuwanie żył i tętnic.
 
69 mm – zastosowanie:
- uniwersalne odtłuszczanie,
- odzyskiwanie mięsa z dużych kości,
- usuwanie błon,
- wycinanie sadła,
- wycinanie tłuszczu z brzuszków łososia.
 
90 mm – zastosowanie:
- ogólne odtłuszczanie,
- zdejmowanie twardego tłuszczu,
- odtłuszczanie łososia,
- zdejmowanie skóry z trzody.
 
128 mm – zastosowanie:
- kontrolowane odtłuszczanie nóg, schabu, szynki,
- cięcie i filetowanie łososia,
- odtłuszczanie zimnego i twardego mięsa.