Trymery FREUND – nowa generacja EVO3
Nowoczesny, lekki trymer z mocnym silnikiem elektrycznym, z jednoręcznym wygodnym rozłączaniem Start-Stop przy rękojeści oraz elastyczną osłoną linki napędowej. Idealne narzędzie do odtłuszczania m.in. szynki, łopatki, oczyszczania m.in. kości wołowych, cięcia plastrów łososia. Szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym w rozbiorze oraz obróbce mięsa.
✓ zintegrowane podparcie na kciuk dla prawo- i leworęcznych
✓ poprawiona ergonomia dzięki doskonale wyważonej rękojeści
✓ wygodne jednoręczne załączanie Start-Stop przy rękojeści oraz niska waga znacznie obniża zmęczenie dłoni
✓ bardziej elastyczna osłona linki napędowej oraz antypoślizgowy uchwyt usprawniają manewrowanie
✓ łatwy montaż i demontaż noża, prowadnicy
✓ opcjonalnie: ze smarownicą membranową, ze smarowniczką nypel, z paskiem mocującym do dłoni,
wszystkie opcje łatwo montowalne pomiędzy głowicą a uchwytem
✓ wersja BEZ SMAROWANIA znacząco redukuje możliwe ciała obce oraz zanieczyszczenia
✓ ulepszony układ napędowy zapewnia beznaprężeniowe połączenie silnika i rękojeści dla lepszej żywotności
✓ niskie koszty konserwacji dzięki wysokiej jakości komponentom o niskim zużyciu
Trymery FREUND są dostępne we wszystkich średnicach: 35mm, 52mm, 69mm, 90mm, 128mm.
ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:
doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
doczyszczanie głów – 52mm
doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm
obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm
wycinanie plastrów słoniny – 128mm
cięcie krawatów od karku – 128mm
wycinanie przepony po uboju –128mm
doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm
doczyszczanie głów – 52mm
wycinanie oka i ucha – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm
wycinanie kości udowej z udka – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm
trybowanie nogi – 35/52mm
trybowanie uda – 35/52mm
pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm
usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm
obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm
pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm