Trymery elektryczne FREUND
Właściwy nóż pierścieniowy do każdej pracy.
Stosowane są w szerokim zakresie prac przy obróbce mięsa – od usuwania rdzenia, poprzez kontrolowane odtłuszczanie i proste odzyskiwanie mięsa z kości do zdejmowania filetów z udek kurczaków, jak również cięcia cienkich plastrów wędzonego łososia.
Najnowszy model silnika elektrycznego TM-6001 pozwala na stworzenie stanowiska pracy w dowolnym miejscu.
Istnieje również możliwość podłączenia rękojeści FREUND do silnika innego producenta – zapraszamy do kontaktu, udzielimy wszelkich informacji i zaproponujemy najlepsze rozwiązanie.
Trymery FREUND są dostępne we wszystkich średnicach: 35mm, 52mm, 69mm, 90mm, 128mm.
ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:
doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
doczyszczanie głów – 52mm
doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm
obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm
wycinanie plastrów słoniny – 128mm
cięcie krawatów od karku – 128mm
wycinanie przepony po uboju –128mm
doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm
doczyszczanie głów – 52mm
wycinanie oka i ucha – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm
wycinanie kości udowej z udka – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm
trybowanie nogi – 35/52mm
trybowanie uda – 35/52mm
pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm
usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm
obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm
pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm