Trymer FREUND ADAPTIVE
W trymerach ADAPTIVE nie staraliśmy się zrobić niczego inaczej.
Chcieliśmy po prostu wszystko zrobić LEPIEJ. Było to możliwe dzięki opracowaniu udoskonalonej konstrukcji, która w bezobsługowy sposób współpracuje z silnikami innych producentów.
System ADAPTIVE firmy FREUND pozwala podłączyć nowoczesny trymer FREUND do posiadanego silnika elektrycznego innego systemu. Unika się w ten sposób inwestowania w kompletne stanowisko – otrzymując jednocześnie funkcjonalne, nowoczesne i niezwykle oszczędne urządzenie bez inwestycji w nowy silnik.
Trymery FREUND z serii ADAPTIVE wyposażone są we wszystkie nowe funkcje łącznie z unowocześnionym zderzakiem głębokości oraz ergonomiczną rękojeścią, zwiększającą komfort pracy operatora. Innowacyjna, dopracowana konstrukcja znacząco wydłuża żywotność części eksploatacyjnych.
Ale całość to o wiele więcej niż suma poszczególnych składowych. Dlatego trymer ADAPTIVE jest silną, sprawdzoną alternatywą dla noży krążkowych dostępnych na polskim rynku. Niemiecka jakość i technologia nieustannie rozwijana przez firmę FREUND, obecną od ponad 100 lat w branży mięsnej, przenosi działanie trymerów na zupełnie nowy poziom.
Trymery FREUND ADAPTIVE są dostępne w średnicach do wszystkich zastosowań:
35 mm, 52 mm, 69 mm, 90 mm, 128 mm.
ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:
doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 128mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
doczyszczanie głów – 52mm
doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm
obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm
wycinanie plastrów słoniny – 128mm
cięcie krawatów od karku – 128mm
wycinanie przepony po uboju –128mm
doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm
wycinanie przepony po uboju – 90mm
wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm
doczyszczanie głów – 52mm
wycinanie oka i ucha – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm
wycinanie kości udowej z udka – 35mm
doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm
trybowanie nogi – 35/52mm
trybowanie uda – 35/52mm
pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm
usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm
obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm
pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm