Trymer FREUND Adaptive ze zderzakiem głębokości - zachowaj posiadany silnik, uzupełnij go nowoczesną rękojeścią FREUND.

wpis w: Bydło, Drób, Obróbka, Ryby, Trymery elektryczne, Trzoda | 0

Trymer FREUND ADAPTIVE

Trymer FREUND Adaptive ze zderzakiem głębokości - zachowaj posiadany silnik, uzupełnij go nowoczesną rękojeścią FREUND.

W trymerach ADAPTIVE nie staraliśmy się zrobić niczego inaczej.
Chcieliśmy po prostu wszystko zrobić LEPIEJ. Było to możliwe dzięki opracowaniu udoskonalonej konstrukcji, która w bezobsługowy sposób współpracuje z silnikami innych producentów.
System ADAPTIVE firmy FREUND pozwala podłączyć nowoczesny trymer FREUND do posiadanego silnika elektrycznego innego systemu. Unika się w ten sposób inwestowania w kompletne stanowisko – otrzymując jednocześnie funkcjonalne, nowoczesne i niezwykle oszczędne urządzenie bez inwestycji w nowy silnik.
Trymery FREUND z serii ADAPTIVE wyposażone są we wszystkie nowe funkcje łącznie z unowocześnionym zderzakiem głębokości oraz ergonomiczną rękojeścią, zwiększającą komfort pracy operatora. Innowacyjna, dopracowana konstrukcja znacząco wydłuża żywotność części eksploatacyjnych.

Ale całość to o wiele więcej niż suma poszczególnych składowych. Dlatego trymer ADAPTIVE jest silną, sprawdzoną alternatywą dla noży krążkowych dostępnych na polskim rynku. Niemiecka jakość i technologia nieustannie rozwijana przez firmę FREUND, obecną od ponad 100 lat w branży mięsnej, przenosi działanie trymerów na zupełnie nowy poziom.

Trymery FREUND ADAPTIVE są dostępne w średnicach do wszystkich zastosowań:
35 mm, 52 mm, 69 mm, 90 mm, 128 mm.

ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:

doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

doczyszczanie głów – 52mm

doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm

obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm

wycinanie plastrów słoniny – 128mm

cięcie krawatów od karku – 128mm

wycinanie przepony po uboju –128mm

doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm

doczyszczanie głów – 52mm

wycinanie oka i ucha – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm

wycinanie kości udowej z udka – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm

trybowanie nogi – 35/52mm

trybowanie uda – 35/52mm

pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm

usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm

obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm

pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm